(recept
si oblíbilo 76 návštěvníků)
Kečup...musím se s Vámi podělit !

Potřebné ingredience
1 Kg zralých rajčat, 2 cibule, 4 dkg cukru, malé štamprdle octa , necelá kávová lžička soli, 2 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře, 3 lístky bobk.listu.
Postup přípravy
Tenhle kečup mi dnes dala ochutnat jedna sousedka a moc mě zachutnal, tak jsem hned prubla a také se mi povedl, tak se s Vámi dělím o recept. Množství dá tak na 2 skleničky od přesnídávky.
Vše pokrájejte a dejte vařit asi tak na půl hodiny. (dle potřeby déle). Přebytečná voda z rajčat se odpaří. (ochutnejte a kdyžtak si dochutte cukrem nebo octem). Pak to naházejte do mixéru a rozmixujte,bude to husté. Mělo by se to cedit-propasírovat, na fotce mám jednu skleničku pasírovanou a druhou ne, záleží jestli Vám vadí drobné šlupičky a zrníčka. Měla jsem blbý cedník, už mám lepší, tak vše pasíruju. Ještě teplé jsem to dala do sklenek, zavřela a otočila dnem vzhůru. A dala vychladit. Příště budu dělat rovnou z dvojté dávky. Rajčátka krásně zrajou . :-))
Vše pokrájejte a dejte vařit asi tak na půl hodiny. (dle potřeby déle). Přebytečná voda z rajčat se odpaří. (ochutnejte a kdyžtak si dochutte cukrem nebo octem). Pak to naházejte do mixéru a rozmixujte,bude to husté. Mělo by se to cedit-propasírovat, na fotce mám jednu skleničku pasírovanou a druhou ne, záleží jestli Vám vadí drobné šlupičky a zrníčka. Měla jsem blbý cedník, už mám lepší, tak vše pasíruju. Ještě teplé jsem to dala do sklenek, zavřela a otočila dnem vzhůru. A dala vychladit. Příště budu dělat rovnou z dvojté dávky. Rajčátka krásně zrajou . :-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
t.smolicek
(upraveno)
9. 8. 2017, 22:18
Dobrý den paní Pavlíno, děkuju za recept, kečup je luxusní
Trochu jsem ho "vytunila" dvěma stroužky česneku a přidala raději lžičku bramborového škrobu, protože se mi zdál moc řídký. Chuťově výborný,vyvážený, uvidíme, co na to moji 3 kluci


nahlásit

BLANKA
(upraveno)
1. 8. 2016, 19:40


nahlásit

málčenka
(upraveno)
17. 8. 2012, 11:21
Jdu na to-pak dám vědět...

nahlásit

málčenka
(upraveno)
17. 8. 2012, 12:29
@málčenka
Takže - zkušební várka symbolicky z 1kg rajčat ze zahrady a je to rychlovka a veeelmi chutné - rajčata jsem před vařením nařezala křížem, spařila, sloupla, takže po uvaření pak stačilo jen ponorným mixérem pořádně rozmixovat. Z toho 1kg mám 4 přesnídávkové skleničky. A co do chuti jsem se snažila dodržet recet a nemusela jsem nijak doslazovat, ani nic jiného. Jo! A to koření jsem si podle rad tu z mmb dala do čajového sítka, takže mi pak nijak nepřekáželo. Tak skleničky jsou už vzhůru nohama a teď jen čekat, jak zhodnotí naši kluci, kteří využívají kečup místo hořčice.
Dík za recept!!!!!







nahlásit
KačenkaT
(upraveno)
13. 8. 2012, 20:06
Dobrý večer Pavlínko, kečup je výýýýýýýbornýýýýýý!!!!!
Dělala jsem ze 2kg a zítra jdu na další 3kg
Opravdu











nahlásit

¨bucinka
(upraveno)
10. 6. 2012, 20:28
Dobrý den dnes jsem vas kecup varila a mam ho atrasne ridky asi jsem nechala malo vyvarit tu vodu z rajcat nebo kde myslite ze jsem udelala chybu dekuji.
nahlásit

Leňa 10.6.
(upraveno)
19. 8. 2011, 21:47
Dobrý večer Pavlínko
,moc děkuji,že jste vložila zde tento recept na kečup.Je výborný - mažel se jen oblizuje. Udělala jsem ho z 5 kg rajčat. Děkuji Leňa
.


nahlásit
namabu
(upraveno)
7. 8. 2011, 10:16
Dobrý den, od té doby, co jsem tento recept objevila, ho dělám pravidelně a je výtečný - nemůžeme si ho vynachválit, každý rok se k němu vracím
Akorát má jednu takovou nevýhodu - malá trvanlivost - u nás se za chvíli sní
Mňam, mňam!
Takže ještě jednou díky za receptík






nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
5. 9. 2010, 11:01
Dnes jsem vyzkoušela váš kečup,ale neměla jsem moc červených rajčat tak jsem to namíchala se žlutými.Tak jsem zvědavá.Díky moc za inspiraci.Lenka







nahlásit
namabu
(upraveno)
7. 9. 2009, 10:14
Dobrý den, celkem mě zaujal recept
, odpoledne se na něj chystám. Ale chci se zeptat, malá štamprle - to je půl deci nebo ještě ta menší??? Nějak v tom nemám jasno
Díky
Hanka




nahlásit
namabu
(upraveno)
11. 9. 2009, 11:30
@namabu
Dobrý den, tak kečupík je už uvařený a z třetiny zbaštěný
Je naprosto výborný, recept už mám schovaný
Akorát jsem mírně poupravila podle naší chuti - přidala jsem 3 stroužky česneku a trochu přisolila a nepasírovala, ale rozmixovala ponorným mixerem. Pouze koření jsem vybrala. Ještě mě napadlo, kdyby někdo nechtěl vybírat koření, je fajn použít kovové uzavíratelné sítko na čaj. Jinak je úplně bezvadný a strasně jednoduchý. My ho budem používat jako základ na špagety, protože se chuťově směle vyrovná těm z obchodu, ale je nesrovnatelně levnější a taky ze samých přírodních surovin!!!!! Fakt moc chválím!!! Jo a mně z toho bez pasírování vyšly 2 velké sklenice - min. půl litru každá a ještě jedna tatarková (asi 300 g) - dávka ze 2 kil!!


nahlásit

Pája a Ája
(upraveno)
14. 9. 2009, 15:07
@namabu
Dobrý den, až ted koukám že tu mám komentář, moc se omlouvám, ale už to na mmb moc nesleduju, už makám.... Jsem ráda že jste si poradila, je potřeba opravdu ochutnávat a upravovat, každému ladí něco jiného. Letos jsem nedělala. mám od lonska a za druhé...letos se mi neurodila rajčata .
a to je tak miluju. Mějte se moc dobře.
P.


nahlásit

anitram
(upraveno)
14. 8. 2009, 10:39
Dobrý den, tak jsem udělala a jdu na další várku. Je dobroučký. Jen se chci zeptat, zda se kečup nezkazí, když se nezavařuje? Martina.
nahlásit

Pája a Ája
(upraveno)
29. 8. 2009, 20:52
@anitram
mám ho ve sklepě už od loňska, (tento recept) a je O.K.
nahlásit
gabb
(upraveno)
12. 9. 2008, 18:59
Děkuji za bezva recept
kečup je opravdu vynikající
.



nahlásit

Pája a Ája
(upraveno)
16. 9. 2008, 20:48
@gabb
Nemáte zač, hlavně že chutná. Doma jsme nakonec dělali z celkem 15 kg rajčat a pak u tchána z dalších 9 kg. Tak že máme kvalitní zásobu.

nahlásit